Cyberpesten komt steeds vaker voor. Het is een wereldwijd probleem dat steeds meer slachtoffers eist, tot de dood aan toe. In 2010 is Cybersmile opgericht, een inmiddels award-winnend goed doel dat zich inzet tegen alle vormen van online pesten. Met dit schokkende spotje, dat op het punt staat viraal te gaan, markeert de organisatie de start van een wereldwijde campagne om meer bewustzijn te creëren.

Cyberbullying awareness video #DONTRETALIATE marks the beginning of our global education and awareness campaign for all forms of cyberbullying. The film imparts an important and compelling message to not retaliate when being cyberbullied through the harrowing story of a young girl who becomes the target of online bullying, a story that has become all too common in recent times. In fact during production of this short film, there were three cyberbullying related suicides in the UK alone.

cyberpesten
Deel
Tweet